Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / |

Volt hallgatónk államvizsga munkája Bukarestben kerül kiállításra
2022.09.24. 23:18

Tóth Hunor Jártam már itt, de nem ismernek című fotósorozata a DIPLOMA Show keretén belül lesz megtekínthető október 7. és 16. között a bukaresti Combinatul Fondului Plastic-ban.

9. akalommal szervezi meg a The Institute bukaresti kortársművészeti központ a DIPLOMA Show elnevezésű, a feltörekvő romániai képzőművészek munkáit felvonultató multidiszicplináris kiállítás sorozatát október 7 és 16 között a bukaresti Combinatul Fondului Plastic-ban. A tárlat multidiszicplináris voltából adódóan egy közös térben „hozza párbeszédbe” a különböző művészeti ágakban tevékenykedő fiatal alkotókat, diploma munkáikat felvonultatva. A fesztivál célja, hogy a művészeti közösségek és a nagyközönség számára megmutassa a kortárs alkotói potenciált az ország legfrissebb diplomásainak munkáin keresztül, és segítse a fiatal alkotókat kapcsolatba kerülni a művészeti szcéna és a kreatív ipar képviselőivel.


Az idei kiadásra volt hallgatónk, Tóth Hunor Jártam már itt, de nem ismernek című fotósorozata is meghívást kapott. Hunor a következőket mondta a sorozatról: „Három évvel ezelőttl elköltöztem szülőfalumból egy nagyobb városba egyetemet végezni. A tanulmányaim lezárásának közeledtével nem haladhatok el a tény mellett, hogy ezen fejezet lezárását követően visszatérek oda, ahonnan indultam. Szembesülve azzal, hogy az ott élő emberek egy eléggé zárt közösséget alkotnak, amelyben nem jellemző a művészet elismerése és szakmának tekintése, érdekes kérdésként merült fel bennem, hogy milyen lesz három év után ismételten visszatérni és ott élni mindennapi életemet. A visszatérés gondolatával szeretnék eljátszani, választ keresek arra, hogy egyáltalán lehetséges-e az újbóli beilleszkedés, ha igen akkor pedig hogyan működne az említett folyamat.”


A tárlaton kiállításra kerülő fotók itt nézhetőek.

További információk a DIPLOMA Show honlapján és Facebook-oldalán.

 

 

 

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat