Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English

Hírek / Hírek / |

Volt hallgatónk beszélt új filmjéről a Krónikának
2021.03.25. 16:40

Az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon mutatták be Püsök Botond új dokumentumfilmjét, ennek kapcsán nyilatkozott.

Milyen titkok rejlenek a férfiak bajsza és szakálla mögött? Ezzel a megszállott kiindulóponttal, a Mesék férfiakról című rövid dokumentumfilm a férfiasság témakörét járja körbe. Amint a feltett kérdés mélyebbre hatol, és maga mögött hagyja a fizikalitás felszínességét, a film egy olyan univerzumba nyújt belátást, amely már kevésbé ismert sokak számára: a férfiak titkos gondolatai, hogyan tekintenek saját identitásukra, sztereotípiáik, félelmeik, és a szerelem.

Püsök Botond 2008-ban diplomázott szakunkon, 2016-ban az Angela című dokumentumfilmje legjobb rendezői díjat nyert az Astra Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon, valamit a DocuArt Filmfesztiválon. Tanulmányait tovább folytatva, 2020-ban diplomázott a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm-rendező mesterszakán.

A Krónika cikke itt olvasható.

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés