Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Filmművészet, fotóművészet, média szak
Magyar | Română | English
Hírek

Hírek / Hírek / |

Volt hallgatónk, Moldovai Katalin készíthet nagyjátékfilmet az Inkubátor Program 5.0 támogatásával
2020.05.01. 17:33

A Nemzeti Filmintézet ötödik alkalommal elindított Inkubátor Programjának 5 nyertese készítheti el első nagyjátékfilmjét.

A 2015-ben indított Inkubátor Program célja a pályakezdő alkotók bemutatkozásának elősegítése. A programra a diplomás, de első egész estés filmet moziban még be nem mutatott rendezők, illetve azok az alkotók jelentkezhettek, akik rövidfilmjükkel már szerepeltek nemzetközi fesztiválokon. Ezúttal először azok a rendezők is jelentkezhettek, akik Magyarországon országos televízióban bemutatott alkotást jegyeznek. A kezdeményezés rendkívül népszerű a pályakezdő filmesek körében, összesen 60 pályázó jelentkezett első mozifilm tervével – közölte a Nemzeti Filmintézet.

Az öt nyertes film gyártására pályázati úton a játékfilmeknél 67 millió, a dokumentumfilmnél 24 millió forintig nyújt támogatást az Inkubátor Program. A fiatal alkotóknak az NFI a filmkészítés során az anyagi támogatás mellett szakmai támogatást is biztosít.

Az elmúlt hónapokban fejlesztett forgatókönyvek és az alkotók online prezentációi alapján a Nemzeti Filmintézet által felkért szakmai zsűri választotta ki az öt nyertes filmtervet a tíz döntős közül. A zsűrit Böszörményi Gábor filmforgalmazási szakember, Deák Kristóf Oscar-díjas rendező, Horváth Márta filmvásárló, -szerkesztő, Köbli Norbert forgatókönyvíró és Krigler Gábor kreatív producer alkotta.

Gratulálunk!

 

Fișier:Facebook icon.svg - Wikipedia File:YouTube social white circle (2017).svg - Wikimedia Commons File:Instagram logo 2016.svg - Wikipedia

 

Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Természettudományi és művészeti kar, Kolozsvár
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Weblap.ro – Professzionális weblapkészítés