Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Carnaval cu turiști ”locali”
07.03.2015 09:10

Studenții anului 3 au pregătit un reportaj de televiziune.

Studenții din anul trei au pregătit un reportaj despre faimosul carnaval de la Rimetea (jud. Alba) în cadrul clasei Telejurnalism și multimedia 2 (profesor: Andrea Virginás). Specializându-se pe comunicare audiovizuală, studenții au participat pentru a doua oară la un internship pentru redactori în cadrul studioului clujean Videopontes. Sub îndrumarea redactorilor Ágnes Maksay, Blanka Székely și Péter Lepedus au avut posibilitatea de a urmări și încerca pregătirea unor materiale de știri, reportaje, discuții în studio și materiale informative.

Pe data de 28 februarie s-au alăturat echipei Videopontes pentru a pregăti un reportaj despre îngroparea iernii la Rimetea, întruchipat de personajul Farsang Döme.

 

Echipa studenților alcătuită din Mónika Jakab, Martina Angyalka Suba și Júlia Szegedi a parcurs toate greșelile clasice al unei echipe de televiziune, filmulețul document poate fi accesat aici. Pentru examen însă au pregătit și varianta serioasă, o intrare reușită în lumea carnavalului televizat.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat