Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

EXAMEN DE ADMITERE 2015
14.07.2015 17:59

pe data de 21-23 iulie.

Datele examenului: examen oral de capacitate – 21-22 iulie 2015, examen în scris: 23 iulie 2015, rezultate: 24 iulie 2015.

Examenul oral de capacitate

Programarea se poate accesa aici.

Informații: candidați sunt rugați să se prezinte cu o oră înainte de data afișată. Primii trei candidați să fie prezenți la ora 9.

Examenul oral de capacitate are două componente:

1. Examenul de fotografie (candidații să se prezinte cu o oră înainte de începere în holul clădirii B): pregătirea unui serial fotografic digital într-un interval definit. Universitatea asigură aparatură foto pentru candidați, însă se poate folosi și propriul aparat.

2. Examenul oral: pentru acest punct candidatul poate să-și prezinte fotografiile (în print sau suport digital), filmele, criticile de film publicate, sau pagini de web în format html sau flash. Prezentarea acestora nu este obligatoriu (în care caz candidatului li se vor pune întrebări) și nu constituie condiția de a trece examenul de capacitate. Candidații trebuie să aibă cartea de identitate și legitimația de concurs asupra lor.

Examenul oral de capacitate este exclusivă, având o pondere de 50% din nota finală, cu nota minimă de 6. Rezultatele examenului oral de capacitate vor fi publice în data de 22 iulie 2015.

Rezultatele examenului oral de capacitate.

Examenul în scris:

va avea loc în sălile 301 și 302, clădirea B, în data de 23 iulie de la ora 10, cu o durată de 3 ore. Candidații trebuie să se prezinte cu o oră înainte, și este obligatoriu cartea de identitate și legitimația de concurs. Este înterzis introducerea în sală a telefonului mobil sau a hârtiei de scris. Numai folosirea culorii albastre este permisă. Ponderea ei este 50% din nota finală.

Rezultatele finale ale examenului.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat