Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

3 filme Sapientia în concurs la ediția 22. al Festivalului de Film Alter-Native
04.10.2014 19:47

Filmele Szezon után (După sezon, r. Moldovai Katalin), Amit gondolok az egészről (Ce gândesc eu despre toate astea, r. Ugron Réka) și Borica (r. Lőrincz Loránd) au fost selectate pentru concurs.

Ne bucurăm și pentru filmul regizat de Szőcs Petra, Kivégzés (Execuție), fiind un film editat de un fost student Sapientia, Dunai László.
Pre-juriul a fost format din: Durst György (producător), Radu Vasile Igazság (artist vizual, regizor), Schneider Tibor (regizor-operator), Marcel Ţintar (regizor de film și teatru) și Tóth Orsolya (producător, cadru didactic la Universitatea Sapientia). Un număr total de 601 filme au fost vizionate, iar scurtmetrajele din concurs provin din 48 de țări. Cele mai multe filme (82) au fost trimise din Spania, Germania ocupând locul 2 cu 81 de filme, Franța locul trei cu 55 de filme trimise, Iranul fiind reprezentat de 36, Ungaria de 33, iar România de 30 de filme.
Filmele în concurs pentru marele premiu reprezintă 18 țări, printre care România (9 filme), Ungaria (8 filme), Spania, Germania și Iran (câte 4 filme). Festivalul va avea loc între 5-9 noiembrie în Palatul Culturii din Târgu-Mureș.

 

 

 


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat