Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Câștigătorii Festivalului de Film Faludi
04.12.2014 02:21

Cele patru filme în concurs ai studenților noștri au fost premiate.

"Pe lângă elementele romantice și iluziile pe ecran mare nou căutăm adevărul . O adverărată provocare ca dragostea însuși." - cu aceste cuvinte a debutat cea de-a 18-a ediție al Festivalului de Film și Fotografie Amator Academia Faludi Ferenc, cu o gală pe 28-29 noiembrie în Cinema Urania din Budapesta. Festivalul are ca scop dialogul dintre amatorii de film de limbă maghiară de pretutindeni.
Președintele juriului a fost regizorul polonez, conducătorul studioului de film TOR, Krzysztof Zanussi; membrii fiind regizoarea Fekete Ibolya, regizorul Nagy Viktor Oszkár, și criticul de film Lázár Kovács Ákos.
Filmul fostei noastre studente, Fodor Zsuzsánna, Hány halál... (Oare câte morți...) s-a clasat pe locul 2. al categoriei de film experimental.
Fostul nostru student, Bán Attila, a fost distins cu premiul celui mai bun operator de imagine, pentru filmul Szezon után (După sezon). Regizoarea aceluiași film, Moldovai Katalin, a primit premiul Pro Educatione. Filmul proaspătului absolvent Antal Szabolcs, Szabadnap (O zi liberă), a primit premiul pentru cel mai bun debut.


Felicitări tuturor!


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat