Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Erasmus Blended Intensive Program: Materiale de arhivă în scurtmetraje
09.03.2023 10:51

Facultatea de Științe și Arte a Universități Sapientia anunță o licitație pentru studenții cu specializări în Cinematografie, fotografie, media și Studii de film cu sprijinul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene pentru a participa la o scurtă mobilitate de studiu mixtă în cadrul Erasmus Blended Intensive Program.

Scopul licitației este de a sprijini participarea studenților la programul intensiv mixt organizat de Universitatea Catolică Eszterháy Károly (Eger), intitulat Materiale de arhivă în scurtmetraje (Working With Archive Material in Short Movies).

Modalitatea de participare: mobilitate mixtă scurtă, formată din 5 (sau 6) zile de mobilitate fizică completată de o componentă virtuală. Parcurgerea ambelor componente este obligatorie, cu toate acestea, bursa se acordă doar pentru perioada de mobilitate fizică.

Despre program:

 

  • Un curs de cinci zile în perioada 15-19 mai 2023. Cursul este despre editarea și realizarea de scurtmetraje folosind material de arhivă pe care participanții le aduc cu ei înșiși.
  • Utilizarea materialului de arhivă (foto, polaroid, video, super8, 16mm, sunete înregistrate) în realizarea de filme scurte de diferite tipuri este o provocare și un proces interesant în sine, dar dincolo de aceasta, procesul îi ajută pe participanți să se familiarizeze cultural, istoric unul al celuilalt. De asemenea, vom oferi o selecție de materiale de arhivă, în cazul în care participanții nu le găsesc acasă. Cursul are ca scop producerea și prezentarea de scurtmetraje 2-5 min. Genul poate fi animație, documentare, jurnal, ficțiune, experimental.
  • Recomandat pentru studenții de media, design grafic, arte plastice, istorie, muzică, animație, fotografie și film.

 

Perioada de aplicare: joi, 09 martie 2023 – miercuri, 22 martie 2023.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat