Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Participăm la Vizualia 2016 cu expoziția Alegorii Urbane
13.11.2016 13:02

între 14-15 noiembrie, Casa de Cultură a Studenților.

VIZUALIA este FESTIVALUL NAȚIONAL STUDENȚESC DE PICTURĂ, GRAFICĂ ȘI FOTOGRAFIE aflată la ediția a  II-a.

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca și cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, a inițiat un eveniment complex dedicat artelor vizuale. S-a urmărit valorificarea potențialului artistic al actualelor generații de studenți din România prin oferirea unui cadru instituțional de expunere a creațiilor proprii ale studenților în domeniile picturii, graficii și fotografiei.
Evenimentul implică organizarea în spațiile CCS a unei expoziții de lucrări de artă în domeniile picturii, graficii și fotografiei realizate de studenții din România și selectate în urma unui apel național.
Expoziția va cuprinde două secțiuni: 1) secțiunea dedicată studenților din învățământul superior artistic și 2) secțiunea dedicată studenților din alte domenii, afiliați cercurilor de specialitate ale caselor de cultură din centrele universitare, precum și celor neafiliați.
De asemenea, în perioada 14 - 15 noiembrie 2016 vor fi organizate conferințe și workshop-uri în arealul artelor vizuale susținute de cadre didactice ale UAD Cluj-Napoca sau ale altor instituții de profil.

Studenții de le Universitatea Sapientia vor fi prezenți cu expoziția intitulată Alegorii urbane, fiind expuse lucrările lui: Ilyés Zalán, Kacsur Krisztina, Kovács Nóra, Márton Attila, Főris Eszter și Hegedűs Márton sub îndrmarea lui Mira Marincaș.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat