Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Absolventa noastră, Zsófia Polacsek la Festivalul De Film Demakijaż din Polonia
06.10.2021 09:43

Festivalul axat pe promovarea regizoarelor din domeniul cinamatografiei, va aea loc în perioada 27-30 octombrie 2021, în orașul Lublin din Polonia.

Conform conceptului promovat de festivalul Demakijaż: „De ce să definești feminitatea, dacă poți să și arăți aceste femei?”, începând cu anul 2016 acest festival pune în prim plan filme care sunt reprezentări ale talentului, forței și determinării în fața, cât și în spatele camerelor de filmare. Scopul declarat al lui Demakijaż este să arate dincolo de imaginile artificiale ale femeilor, de imaginile stereotipe arătate și promovate de presă, reclame, seriale și de cinematografe. Festivalul și-a propus promovarea filmelor care reflectă diferite probleme cu care se confruntă femeile din diferite părți ale lumii, aspecte ale diferențelor de experiență, viziune sau credințe.

Filmul de licență al lui Zsófia Polacsek, Păsările nu se rătăcesc, a fost selectat în ediția acestui an al festivalului.

Scurt-metrajul Păsările nu se rătăcesc prezintă căutările amoroase ale unei tinere capricioase pe nume Anita. Pasiunea cea mai mare al personajului principal este să privească păsările, adesea stabilind similitudini între viața ei și cea a păsărilor. Favorita ei este pasărea paradisului din Noua Guinee, particularitatea acestei specii fiind obiceiul masculilor în perioada de împerechere, aceștia actează un dans nupțial în fața posibilei partenere pentru a le intra în grații. Anita caută în mod obsesiv acel băiat care ar dansa sub privirile ei, constant merge la întâlniri, dar nici un pretendent nu îi stârnește interesul cu adevărat, până când, din întâmplare întâlnește băiatul perfect, doar ca să realizeze că și această perfecțiune vina cu anumite probleme.

Mai multe informații pot fi accesate pe pagina de Facebook al festivalului aici.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat