Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Două dintre filmele noastre vor concura la cea de-a VIII-a ediție a Câmpulung Film Fest
26.07.2023 12:15

Festivalul este organizat de Asociația Hasmatuchi între 11 și 15 august.
11 din cele 63 de lucrări au fost selectate pentru secțiunea de concurs. Prin urmare, este o mare onoare că Suborbital de Timothy Sós, și Jackpot de Márk Makkai, au fost preselectate pentru "Buzduganul de Aur", marele premiu al festivalului.

Timothy Sós și-a regizat filmul în 2022, în timp ce filmul lui Márk Makkai a fost realizat anul acesta, în colaborare cu studenții de la UBB.

Suborbital spune povestea părintelui Tamás, care suferă de halucinații și este pe cale să-și piardă vederea. După ce o întâlnește pe Nora, o tânără cântăreață, el găsește în ea un spirit înrudit. Pe măsură ce prietenia lor se dezvoltă și împărtășesc un interes comun pentru muzică, ei găsesc un nou scop în viață, acceptând voința destinului.

Jackpot este o comedie de acțiune de scurt metraj care spune o poveste fictivă despre un gangster balcanic cu personaje pline de umor. Se concentrează pe relația dintre jocurile de noroc și om. Începe cu două povești paralele care se întrepătrund. Filmul este ca un joc de noroc, implicând spectatorul în joc, astfel încât fiecare să poată decide de partea cui se află.

 

Mai multe informații pe site-ul festivalului, Facebook și Instagram.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat