Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Masterclass Eduardo Lucatero
09.03.2012 17:00

În 20 martie între orele 10-13 studioul universităţii noastre (situat în str. Deva nr. 19) va găzdui acest eveniment organizat de Institutul Francez.

Acesta este adresat în primul rând studenţilor în cinematografie şi arte vizuale.

Zilele filmului francofon dedicate Quebecului se desfăşoară în perioada 20-24 martie 2012 la Cinema Victoria şi oferă 5 lung metraje şi o serie de scurt metraje, toate foarte recente, prezentate în cele mai importante festivaluri din lume, care demonstrează dinamismul francofoniei canadiene. Veţi descoperi creativitatea extraordinară a regizorilor din Quebec, care propun viziuni personale asupra mediului în care trăiesc sau asupra lumii. Festivalul prezintă genuri diverse : lung metraje, scurt metraje, filme documentare şi este ocazia de a descoperi filme care emoţionează, care amuză sau care dau de gândit. Invitat special al acestui eveniment, regizorul din Quebec Eduardo Lucatero, va prezenta filmul său Les vivants în 21 martie, ora 20.00 la Cinema Victoria şi va anima un master-class la Universitatea Sapientia în 20 martie
Structura masterclassului:
1. Vizionarea de extrase din filme cu explicaţii 2. Scrierea - cum să găseşti povestea potrivită? Cum să găseşti personajele potrivite? Cum să scrii o poveste bună? Sfaturi pentru scrierea scenariului. Greşeli de scriere. 3. Planificarea filmului. Ce poate merge prost? Cum să găseşti oamenii potriviţi? Fonduri si subvenţii. 4. Producţia. Ce să faci? Ce să nu faci? Cum să găseşti soluţii mai ieftine? 5. Postproducţia. Cum să găseşti oamenii potriviţi. 6. Festivaluri. Cum să alegi festivalurile potrivite şi cum să profiţi la maxim de ele? 7. Experienţa sa ca regizor. 8. Întrebări şi răspunsuri.

Despre Eduardo Lucatero:

S-a născut în Mexico City şi a studiat producţie de film la Concordia University Montreal în Canada. A lucrat în domeniul filmului şi al televiziunii în ambele ţări. Lungmetrajul său de debut, "Corazón Marchito" a ieşit pe marile ecrane în 2007. "Preludio", al doilea lungemtraj de-al său, realizat într-un singur cadru secvenţă a fost prezentat în numeroase festivaluri din toată lumea, printre care la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, Stockholm Film Festival, Jameson Dublin International Film Festival şi la Festival Internacional de Cine Monterrey, unde a luat şi premiul pentru Cel mai bun film Mexican.

Detalii şi înscrieri : Institutul francez Cluj-Napoca. Str. IIC Bratianu 22.
Contact : Boglarka Nagy - responsabil audio-vizual şi cinema tel. 0748117936
boglarka.nagy@institutfrancais-roumanie.comPersoană


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat