Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

S-a încheiat procesul de acreditare
28.02.2012 17:00

Camera Deputaţilor a votat acreditarea Universităţii Sapientia.

Decizia înseamnă încheierea unui proces lung. De astăzi, Universitatea Sapientia devine o instituţie de sine stătătoare, cu drept de a-şi organiza propriul examen de licenţă, de a organiza programe de studii masterale şi doctorale, de a participa în programe europene etc.

Universitatea a cerut acreditarea instituţiei la 19 iunie 2009. Evaluarea instituţională a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) s-a derulat între 13-16 aprilie 2010, în cadrul căreia comisia de 18 membri a evaluat pozitiv activitatea educaţională şi de cercetare a universităţii.

La 22 iulie 2010, plenul ARACIS prin vot secret a aprobat acreditarea universităţii. Ministerul Educaţiei a elaborat un proiect de lege, aprobat de Guvernul român la reuniunea din 31 august 2011 şi a trimis Senatului pentru aprobare.

După aprobarea Senatului la 6 decembrie 2011, acreditarea instituţiei este oficială de astăzi: Camera Reprezentanţilor a adoptat proiectul de lege. Legea intră în vigoare de la data apariţiei în Monitorul Oficial.

 


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat