Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Participare EUFA/European University Film Awards pentru a treia oară
15.12.2019 15:26

Și în semestrul de toamnă al anului universitar 2019-2020 am participat în proiectul Festivalului de Film de la Hamburg și al Academiei Europene de Film destinat studenților.

Printre categoriile de premii al Academiei Europene de Film (EFA) a figurat în 2019 și premiul EUFA, iar filmele vizate au fost discutate în cadrul unor cursuri de la 24 de universități din Europa. Țările participante se destind de la Islanda la Israel, iar din România a participat Universitatea Sapientia.

Cele cinci filme selectate de juriul selecționer în cadrul Festivalului de Film de la Hamburg au fost vizionate și discutate în cadrul cursului Teorie de film contemporan (profesor: Andrea Virginás). Acestea sunt:

And Then We Danced (d. Levan Akin, Suedia, Franța, Gruzia, trailer aici);

God Exists, Her Name is Petrunija (d. Teona Stugar Mitevska, Macedonia de Nord, Belgia, Slovenia, Franța, Croația, trailer aici);

Piranhas (r. Claudio Giovannesi, Italia, trailer aici);

Portrait of a Lady on Fire (d. Céline Sciamma, Franța, trailer aici);

System Crasher (d. Nora Fingscheidt, Germania, trailer aici).

Favoritul grupului nostru (format din Hunor-Attila Deák, Bence Fazakas, Ákos Karácsony, Barnabás Kiss, Katalin Lestyán, Orsolya Salamon, Rebeka Sarkadi, Janka Szabó) a fost propunerea Suediei la premiile Oscar, filmul intitulat And Then We Danced.

Finala EUFA a avut loc între 3-6 decembrei 2019 la Hamburg, unde fiecare universitate a fost reprezentată de către un student, și s-a decis decernarea premiului EUFA 2019 filmului Portrait of a Lady on Fire. Noi aim fost reprezentați de către Rebeka Sarkadi, iar fotografia de mai jos reprezintă momentul festiv.

 

 

 


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat