Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

TIFF 2023
06.06.2023 19:11

Filmul al masterandului nostru, Márton Nagy a fost înscris în competiția locală, iar cel mai recent documentar al profesorului nostru Róbert Lakatos va fi proiectat în cadrul festivalului.

Cea de-a 22-a ediție a Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) va avea loc între 9 și 18 iunie.

De peste 10 ani, TIFF promovează și premiază cineaștii clujeni, oferindu-le șansa de a-și vedea cele mai recente producții pe marele ecran, în cadrul Competiției Locale. Anul acesta, 7 dintre cele 31 scurtmetrajele înscrise au fost selectate ca finaliste. Filmele realizate de profesioniști sau amatori originari din Cluj sau care locuiesc, studiază ori lucrează în aria geografică a județului vor fi proiectate la Gala Competiției Locale, marți, în 13 iunie, de la ora 20:30, la Cercul Militar. Filmul masterandului nostru Márton Nagy, Hanna & Flora, a ajuns în top 7.

Felicitări lui Marci și tuturor celor implicați în realizarea filmului!

Pe 14 iunie, de la ora 14:15, la Cinema Arta, cel mai recent documentar al lui Róbert Lakatos, Al cui câine sunt? va fi proiectat din nou în cadrul Zilei Filmului Maghiar. Premiera internațională a filmului a avut loc în cadrul secțiunii Free Spirit a Festivalului de Film de la Varșovia (14-28 octombrie). Coproducția româno-maghiară Al cui câine sunt? a fost susținută de Institutul Național Cinema din Ungaria, Centrul Român de Film și programul Europa Creativă. Prin intermediul metaforei problemei câinelui, filmul explorează identitatea transilvăneano-maghiară și probleme sociale incitante dintr-o perspectivă unică.

Mai multe informații și programul sunt disponibile pe site-ul TIFF.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat