Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Filmele noștri la festivalul CineMAiubit din 2021
11.12.2021 19:40

Festivalul Internaţional de Film Studenţesc CineMAiubit, organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale” la București se va desfășura pentru a 25-a oară, între 14-18 decembrie.

Festivalul, înființat în 1996, e organizat de UNATC, împreună cu Fundația CineMAiubit și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaștilor din România (UCIN) și DACIN SARA (Drepturi de autor în cinematografie și audiovisual).

Spre deosebire de ediția anului trecut, anul acesta filmele vor fi proiectate la cinemateca Eforie din București, iar toate creațiile vor fi accesibile și pe un platform online, asigurat de Cinepub.

Anul acesta trei filme de licență – realizate de studenții universității Sapientia – vor fi prezent la festival: Să ne jucăm în continuare de Farkas Ágnes Anna (un scurtmetraj care a căștigat marele premiu al Competiției Filmelor Locale din cadrul TIFF), Păsările nu se rătăcesc de Polacsek Zsófia și animația lui Vig ZsomborWinged Fish.

Programul festivalului poate fi vizionat pe următorul linkhttp://festival-cinemaiubit.ro.


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat