Universitatea Sapientia, Secţia Cinematografie, fotografie, media
Magyar | Română | English

Ştiri / |

Moartea lui Darcula la Festivalul Mediawave
23.05.2024 16:58

În cadrul celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film Mediawave, a avut loc prima proiecție test a remake-ului filmului mut pierdut Moartea lui Dracula, însoțită de muzică live.

Acest film special este rezultatul colaborării dintre Departamentul Media al Universitatea Sapientia și Asociația de Film Maghiar din Transilvania, la care au lucrat împreună mai mulți actuali și foști studenți de la Sapientia.

Diferitele faze ale proiectului au fost descrise aici:

Suntem încântați că prima versiune work-in-progress a filmului a fost prezentată la festivalul Mediawave, deoarece acest forum profesional unic de film și muzică a fost punctul de plecare al colaborării dintre producătorul creativ al filmului, Róbert Lakatos (membru al departamentului nostru), și compozitorul Miqué Montanaro.

Mulțumim tuturor celor care ne-au onorat cu prezența și celor care ne-au susținut activitatea! Am reușit să prezentăm Dracula într-un mod diferit de cel obișnuit și sperăm că vă veți bucura de armonia dintre film și muzică. Următoarea proiecție work-in-progress a filmului, acompaniată de muzică live, va avea loc în cadrul prestigiosului Festival Internațional de Film Transilvania, pe 19 iunie, de la ora 18:00, la Cinema Arta din Cluj-Napoca.

De asemenea, filmul va fi prezentat în această vară la festivalul Ördögkatlan din Ungaria.

Pentru TIFF, planificăm și o expoziție de fotografie cu cianotipuri și fotografii de la filmări, condusă de profesoara noastră de fotografie Mira Marincaș, în holul Sălii de Ceremonii a Universității.

Îi mulțumim lui Róbert Lakatos pentru gestionarea proiectului și pentru munca sa perseverentă! Mulțumim, de asemenea, elevilor, profesorilor și actorilor noștri pentru munca lor creativă de înaltă calitate! (regizori: Attila Gödri AttilaFlóra KovácsGyopár BuzásiSzabolcs BenedekOrsolya OrbánBoglárka FarkasNóra MiklósZsófia Makkai; operatorii de film: Endre Dózsa, Ádám TörökBalázs RokalyBalázs BodorGergő JancsikCsaba Dénes; montaj, post-producție, VFX: Alex Böjthe; actorii: Tibor PálffyEnikő VargaLehel SalatÁron DiményLóránd VátaErvin Szűcs). Dorim, de asemenea, să mulțumim Cvartetului Animato din Cluj-Napoca și muzicienilor care i s-au alăturat pentru interpretarea lor excelentă și pentru implicarea în acest proiect.

Mai multe fotografii de la proiecția Mediawave:

Producători:

Sponsori:


Sapientia - Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sapientia - EMTE, Kolozsvári Kar
Sapientia - Hangtechnika
Rekollekt - Erdélyi Audiovizuális Archívum
Erdélyi Magyar Filmszövetség Beanbag Animation Studio
Magyar Filmtudományi Társaság ELTE Filmtudomány Tanszék
Filmtett - Erdélyi Filmes Portál
Metropolis - Filmelméleti és filmtörténeti folyóirat